Question 21: Convert decimal 768 to binary.
          Solution: 768 ÷ 2 = 384, remainder 0 
          384 ÷ 2 = 192, remainder 0 
          192 ÷ 2 = 96, remainder 0 
          96 ÷ 2 = 48, remainder 0 
          48 ÷ 2 = 24, remainder 0 
          24 ÷ 2 = 12, remainder 0 
          12 ÷ 2 = 6, remainder 0 
          6 ÷ 2 = 3, remainder 0 
          3 ÷ 2 = 1, remainder 1 
          1 ÷ 2 = 0, remainder 1 
          Reading the remainders from bottom to top gives: 1100000000. So, 768
          in binary is 1100000000.
        
Question 22: Convert binary 101111001 to decimal.
          Solution: 1 × 2^8 = 256 
          0 × 2^7 = 0 
          1 × 2^6 = 64 
          1 × 2^5 = 32 
          1 × 2^4 = 16 
          1 × 2^3 = 8 
          0 × 2^2 = 0 
          0 × 2^1 = 0 
          1 × 2^0 = 1 
          Add them up: 256 + 64 + 32 + 16 + 8 + 1 = 377. So, 101111001 in
          decimal is 377.
        
Question 23: Convert decimal 430 to binary.
          Solution: 430 ÷ 2 = 215, remainder 0 
          215 ÷ 2 = 107, remainder 1 
          107 ÷ 2 = 53, remainder 1 
          53 ÷ 2 = 26, remainder 1 
          26 ÷ 2 = 13, remainder 0 
          13 ÷ 2 = 6, remainder 1 
          6 ÷ 2 = 3, remainder 0 
          3 ÷ 2 = 1, remainder 1 
          1 ÷ 2 = 0, remainder 1 
          Reading the remainders from bottom to top gives: 110101110. So, 430 in
          binary is 110101110.
        
Question 24: Convert binary 111000011 to decimal.
          Solution: 1 × 2^8 = 256 
          1 × 2^7 = 128 
          1 × 2^6 = 64 
          0 × 2^5 = 0 
          0 × 2^4 = 0 
          0 × 2^3 = 0 
          1 × 2^2 = 4 
          1 × 2^1 = 2 
          1 × 2^0 = 1 
          Add them up: 256 + 128 + 64 + 4 + 2 + 1 = 455. So, 111000011 in
          decimal is 455.
        
Question 25: Convert decimal 235 to binary.
          Solution: 235 ÷ 2 = 117, remainder 1 
          117 ÷ 2 = 58, remainder 1 
          58 ÷ 2 = 29, remainder 0 
          29 ÷ 2 = 14, remainder 1 
          14 ÷ 2 = 7, remainder 0 
          7 ÷ 2 = 3, remainder 1 
          3 ÷ 2 = 1, remainder 1 
          1 ÷ 2 = 0, remainder 1 
          Reading the remainders from bottom to top gives: 11101011. So, 235 in
          binary is 11101011.
        
Question 26: Convert binary 101010010 to decimal.
          Solution: 1 × 2^8 = 256 
          0 × 2^7 = 0 
          1 × 2^6 = 64 
          0 × 2^5 = 0 
          1 × 2^4 = 16 
          0 × 2^3 = 0 
          0 × 2^2 = 0 
          1 × 2^1 = 2 
          0 × 2^0 = 0 
          Add them up: 256 + 64 + 16 + 2 = 338. So, 101010010 in decimal is 338.
        
Question 27: Convert decimal 1024 to binary.
          Solution: 1024 ÷ 2 = 512, remainder 0 
          512 ÷ 2 = 256, remainder 0 
          256 ÷ 2 = 128, remainder 0 
          128 ÷ 2 = 64, remainder 0 
          64 ÷ 2 = 32, remainder 
          0 32 ÷ 2 = 16, remainder 0 
          16 ÷ 2 = 8, remainder 0 
          8 ÷ 2 = 4, remainder 0 
          4 ÷ 2 = 2, remainder 0 
          2 ÷ 2 = 1, remainder 0 
          1 ÷ 2 = 0, remainder 1 
          Reading the remainders from bottom to top gives: 10000000000. So, 1024
          in binary is 10000000000.
        
Question 28: Convert binary 110111001 to decimal.
          Solution: 1 × 2^8 = 256 
          1 × 2^7 = 128 
          0 × 2^6 = 0 
          1 × 2^5 = 32 
          1 × 2^4 = 16 
          1 × 2^3 = 8 
          0 × 2^2 = 0 
          0 × 2^1 = 0 
          1 × 2^0 = 1 
          Add them up: 256 + 128 + 32 + 16 + 8 + 1 = 441. So, 110111001 in
          decimal is 441.
        
Question 29: Convert decimal 875 to binary.
          Solution: 875 ÷ 2 = 437, remainder 1 
          437 ÷ 2 = 218, remainder 1 
          218 ÷ 2 = 109, remainder 0 
          109 ÷ 2 = 54, remainder 1 
          54 ÷ 2 = 27, remainder 
          0 27 ÷ 2 = 13, remainder 1 
          13 ÷ 2 = 6, remainder 1 
          6 ÷ 2 = 3, remainder 0 
          3 ÷ 2 = 1, remainder 1 
          1 ÷ 2 = 0, remainder 1 
          Reading the remainders from bottom to top gives: 1101101011. So, 875
          in binary is 1101101011.
        
Question 30: Convert binary 1001110010 to decimal.
          Solution: 1 × 2^9 = 512 
          0 × 2^8 = 0 
          0 × 2^7 = 0 
          1 × 2^6 = 64 
          1 × 2^5 = 32 
          1 × 2^4 = 16 
          0 × 2^3 = 0 
          0 × 2^2 = 0 
          1 × 2^1 = 2 
          0 × 2^0 = 0 
          Add them up: 512 + 64 + 32 + 16 + 2 = 626. So, 1001110010 in decimal
          is 626.
        
Question 31: Convert decimal 300 to binary.
          Solution: 300 ÷ 2 = 150, remainder 0 
          150 ÷ 2 = 75, remainder 0 
          75 ÷ 2 = 37, remainder 1 
          37 ÷ 2 = 18, remainder 1 
          18 ÷ 2 = 9, remainder 0 
          9 ÷ 2 = 4, remainder 1 
          4 ÷ 2 = 2, remainder 0 
          2 ÷ 2 = 1, remainder 0 
          1 ÷ 2 = 0, remainder 1 
          Reading the remainders from bottom to top gives: 100101100. So, 300 in
          binary is 100101100.
        
Question 32: Convert binary 1110101101 to decimal.
          Solution: 1 × 2^9 = 512 
          1 × 2^8 = 256 
          1 × 2^7 = 128 
          0 × 2^6 = 0 
          1 × 2^5 = 32 
          0 × 2^4 = 0 
          1 × 2^3 = 8 
          1 × 2^2 = 4 
          0 × 2^1 = 0 
          1 × 2^0 = 1 
          Add them up: 512 + 256 + 128 + 32 + 8 + 4 + 1 = 941. So, 1110101101 in
          decimal is 941.